В Ізраїлі розпочалася вакцинація від COVID-19

В Ізраїлі з неділі, 20 грудня, розпочалася масова вакцинація від COVID-19. Першим вакцину на собі випробував прем’єр-міністр країни Беньямін Нетяньягу.

Про це повідомляють The Times of Israel.

Так, Нетаньягу вводили вакцину від фармкомпаній Pfizer/BioNTech в Медичному центрі Шиба в Тель-ха-Шомер у прямому етері на телебаченні.

Перед щепленням прем'єр заявив, що початок масової вакцинації від COVID-19 є «дуже гарним днем» для Ізраїлю.

«Одна невелика ін’єкція для людини — і один великий стрибок для здоров’я всіх нас», - сказав ізраїльський прем’єр, перефразувавши відомий вираз астронавта Ніла Армстронґа.

Після Нетаньягу вакцину ввели й міністру охорони здоров’я країни Йоелю Едельштейну. Він заявив про поширення «фальшивих новин» щодо вакцини від коронавірусу та епідемії COVID-19 загалом, які шкодять боротьбі з хворобою.

Як зазначає Haaretz, нині Ізраїль має 500-600 тисяч доз вакцини від Pfizer/BioNTech, при цьому додаткові партії препарату досі прибувають.

Крім того, Ізраїль уклав угоду з компанією Moderna про отримання 6 мільйонів доз її вакцини, чого вистачить на щеплення 3 мільйонів людей.

Вакцинація в країні відбуватиметься поетапно, починаючи з людей віком від 60 років, а потому — й медпрацівників. Далі планується вакцинувати людей із груп високого ризику — хворих на діабет, із ожирінням, послабленим імунітетом та іншими хворобами. Після них — людей із високим рівнем соціальних контактів: вчителів, соцпрацівників, в’язнів і тюремних охоронців.

Ізраїль вже п'ята країна, що офіційно оголосила про масову вакцинацію від COVID-19 після Великої Британії, США, Канади, а також Росії.