В Японії скоїли замах на експрем'єра Сіндзо Абе: від отриманих ран він помер у лікарні

У японському місті Нара озброєний чоловік двічі вистрілив у спину колишньому прем'єр-міністру країни Сіндзо Абе під час промови у західному місті Нара напередодні виборів у Палату радників. Від отриманих ран він помер у лікарні.

Про це повідомив речник уряду Хірокадзу Мацуно, передає Kyodo.

Зазначається, що після пострілів 67-річний експремʼєр знепритомнів. Його терміново доставили до лікарні.

Сіндзо Абе був давнім лідером правлячої Ліберально-демократичної партії. Депутат від його політсили сказав, що є інформація, що Абе був поранений ліворуч у верхній частині тулуба.

Нападника затримали на місці події. Ним виявився 41-річний житель міста Тецуя Ямагамі. Правоохоронці висунули йому підозру у замаху на вбивство.

Абе був у місті, щоб підтримати кандидата від ЛДП на виборах у Верхню палату. Натовп слухав його промову біля залізничного вокзалу, коли стався інцидент.

Згодом керівник Ліберально-демократичної партії повідомив, що експрем'єр-міністр Японії помер у лікарні міста Кашіхара, префектура Нара, передає японський телеканал NHK.

За даними рятувальників, у Абе була рана і кровотеча на правій стороні шиї та внутрішня кровотеча на лівій частині грудей.

Відомо, що Сіндзо Абе обіймав посаду глави уряду з 2006 по 2007 роки та з 2012 по 2020 роки. Він пішов у відставку через загострення хронічного кишкового захворювання.

Будучи лідером, Абе прагнув відродити економіку Японії, просуваючи свій пакет політики, який передбачав сміливе пом’якшення монетарної політики з боку Банку Японії, щедрі фіскальні витрати та дерегуляцію.