Велика Британія оголосила про пакет гуманітарної допомоги Україні на понад 46 млн доларів

Велика Британія повідомила про нові 37 мільйонів фунтів стерлінгів (46,6 мільйона доларів) гуманітарного фінансування для України.

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Так, Україна отримає зимовий пакет гуманітарної допомоги в розмірі 29 мільйонів фунтів (36,5 мільйона доларів) та ще 7,75 мільйона фунтів (9,76 мільйона доларів) на задоволення потреб найбільш уразливих верств населення.

Це фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги Великої Британії для України та регіону, виділеної на 2023-2024 роки, у розмірі 127 мільйонів фунтів (160 мільйонів доларів), про яку оголосили в червні.

Також Велика Британія запровадить низку нових санкцій проти іноземних військових постачальників, які експортують обладнання та запчастини до росії.

«Ми залишаємося непохитними в підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії путіна досягти успіху, це надихне тих, хто кидає виклик демократії та загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти», — підкреслив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон.

Загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка Великої Британії для України зараз становить 9,3 мільярда фунтів (11,7 мільярда доларів).