Велика Британія перша у світі почала щеплювати своїх громадян вакциною компанії AstraZeneca

4 січня Велика Британія стала першою країною, яка розпочала щеплення вакциною від COVID-19, розроблену шведсько-британською компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

Про це передає The Associated Press.

Так, першим вакцину отримав 82-річний Браян Пінкер, який перебуває на діалізі в лікарні Оксфордського університету. Після щеплення чоловік сказав, що «тепер справді не може дочекатися святкування 48-ої річниці весілля з дружиною».

Також вакцину AstraZeneca отримав глава Оксфордської групи вакцин та керівник клінічних випробувань препарату Ендрю Поллард. За його словами, найближчі кілька тижнів будуть важкими, незважаючи на оптимізм, викликаний розгортанням оксфордской вакцини.

«Ми знаходимося на межі поразки цією хворобою. Вакцина надає нам трохи надії, але, на мою думку, попереду в нас кілька складних тижнів», - цитує його слова Reuters.

Зазначається, що Велика Британія замовила 100 мільйонів доз вакцини Oxford/AstraZeneca, а також впроваджує вакцину, розроблену фармкомпаніями Pfizer та BioNTech.

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі оголосила про початок масової вакцинації від коронавірусу. Із 8 грудня вона почала щепити найбільш вразливі групи населення препаратом Pfizer/BioNTech, а 30 грудня для екстреного використання схвалили й препарат AstraZeneca.