Велика Британія розширила санкції проти рф

Велика Британія оголосила про нові економічні санкції проти росії. Під обмеження, зокрема, потрапили тіньовий флот рф, постачальники мікросхем до росії та Московська біржа.

Про це повідомили в уряді Великої Британії.

Так, офіційний Лондон наклав санкції на тіньовий флот росії, за допомогою якого кремль обходить економічні обмеження та має можливість експортувати нафту. Під санкціями опинилися такі російські транспортні компанії як «Мурманськ LNG», «Русатом Арктик» та інші.

Також обмеження наклали на низку постачальників боєприпасів, верстатів, мікроелектроніки та матеріально-технічного забезпечення для російських військових, зокрема на фірми, розташовані в Китаї, Ізраїлі, Киргизстані й Туреччині.

Під санкціями опинилися й російські підприємства, зокрема Тамбовський та Казанський порохові заводи, машинобудівельний завод «Арсенал», Каменський комбінат та інші.

Окрім цього, Велика Британія долучилася до американських санкцій проти Московської біржі. Під обмеження також потрапили «СПБ Біржа», «Національний розрахунковий депозитарій», «Національний кліринговий центр» та страхова компанія «Інгосстрах».

«Велика Британія завжди буде стояти пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за свободу. Сьогодні ми знову посилюємо економічний тиск за допомогою санкцій, щоби зменшити здатність рсії фінансувати свою військову машину. путін має програти, і позбавити його можливості фінансувати тривалий конфлікт є абсолютно життєво важливим», — заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Нагадаємо, 12 червня США запровадили нові економічні санкції проти рф, що змусили Московську біржу припинити торгівлю доларом та євро. Та, своєю чергою, заявила про припинення торгів з доларом США та євро. Торгівлю в цих валютах зупинили з дорогоцінними металами, фінансовими інструментами та акціями.