Велика Британія запровадила санкції проти фактичної дружини путіна та його сім’ї

Велика Британія ввела санкції проти Аліни Кабаєвої, яку вважають фактичною дружиною президента рф володимира путіна, а також проти ще його родичів.

Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що такими санкціями посилюють тиск на путіна та його найближче оточення, зокрема на його «гаманці» та членів сім’ї.

За деклараціями путін нібито володіє лише невеликою квартирою в Санкт-Петербурзі, двома радянськими авто, причепом і гаражем. Але відомо, що його розкішне життя фінансує сім'я, друзі дитинства й обрана еліта.

«Ми викриваємо і націлюємося на тіньову мережу, що підтримує розкішний спосіб життя путіна і затягує пороки в його найближчому оточенні. Ми будемо продовжувати вводити санкції проти всіх, хто допомагає і підбурює путінську агресію, поки Україна не переможе», — зазначила міністерка закордонних справ Британії Ліз Трасс.

Так, під санкції зокрема потрапили:

  • Аліна Кабаєва, колишня гімнастка. Є головою ради директорів «Національної Медіа Групи» — найбільшої в росії приватної російської медіакомпанії. Імовірно, у неї близькі особисті стосунки з путіним, раніше була депутатом Держдуми від путінської партії.
  • Анна Зацепліна, бабуся Аліни Кабаєвої та прибічниця Геннадія Тимченка — давнього соратника путіна.
  • Людмила Очеретна, колишня дружина путіна. Після розлучення у 2014 році отримала вигоду з ділових відносин із державними структурами.
  • Ігор Путін, двоюрідний брат президента і російський бізнесмен. Директор Міжнародного морського порту «Печенга».
  • Михайло Путін, російський бізнесмен і родич президента. Є заступником голови правління страхової компанії СОГАЗ і заступником голови правління «Газпрому».
  • Роман Путін, двоюрідний брат президента. Відкрито заявляє про відносини з путіним і підкреслює, що цей сімейний зв'язок дозволив його компанії «Путін Консалтинг» працювати з іноземними інвесторами.
  • Михайло Шеломов, бізнесмен і двоюрідний брат путіна. Компанія Шеломова має стосунок до відомого палацу путіна, також є акціонером пов'язаного з Кремлем «Банку Росія».
  • Олександр Плехов, близький друг путіна. Він отримав вигоду від відносин з президентом, а його компанія Vital Development Corporation — від значного державного заступництва.