Верховний суд Британії відклав рішення щодо «боргу Януковича» — Мінфін

Верховний суд Великої Британії відклав на більш пізню дату, ймовірно на 2020 рік, винесення остаточного рішення у справі про виплату Україною боргу за облігаціями на 3 мільярди доларів, які у 2013 році викупила Росія («борг Януковича»). Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

«За результатами слухання судді повідомили, що винесення рішення відкладається на більш пізню дату. Результати остаточної апеляції щодо заяви Росії про винесення рішення у порядку спрощеного провадження будуть оголошені після проголошення Верховним Судом свого рішення, що станеться, імовірно, у 2020 році», — йдеться у повідомленні.

У Мінфіні повідомляють, що розгляд справи у Верховному суді Британії ініціювала Росія, яка не погодилася з рішенням Апеляційного суду про те, що у викупі українських облігацій на 3 мільярди доларів наприкінці 2013 року був «політичний аспект». Зокрема, Росія хоче скасувати це рішення апеляції та стягнути з України заборгованість за цими цінними паперами.

«Слухання стосовно остаточної апеляції у Верховному Суді тривало чотири дні, що свідчить про важливість цієї справи та її складність із юридичної точки зору. Команда юридичних радників України представила сильні правові аргументи та свою позицію перед поважною колегією у складі п'яти Суддів Верховного Суду», — додають у Мінфіні.

Там зазначають, що розглядають позов Росії до Верховного суду Британії частиною гібридної агресії РФ проти України.

Нагадаємо, 9 грудня Верховний суд Великої Британії розпочав розгляд апеляції Росії щодо рішення суду попередньої інстанції про так званий «борг Януковича»