Внаслідок низки потужних землетрусів у Японії загинули понад 50 людей

Серія потужних землетрусів, що охопили західну Японію, призвели до загибелі щонайменше 48 людей та пошкодили десятки тисяч будівель, транспортних засобів і човнів. Влада попередила, що попереду можуть бути нові поштовхи.

Про це повідомляє Associated Press.

Оновлено о 17:41. Кількість загиблих збільшилася до 55.

Підземні поштовхи продовжували стрясати префектуру Ішікава та прилеглі райони через день після землетрусу магнітудою 7,6 балів, який сколихнув захід Японії вдень 1 січня.

За словами влади, в Ішікаві підтверджено загибель 48 людей. Ще 16 жителів отримали серйозні поранення, а пошкодження будинків настільки значні, що їх неможливо оцінити.

Японські ЗМІ повідомляють, що десятки тисяч будинків були пошкоджені або зруйновані. Водопостачання, електрика та мобільний зв’язок у деяких районах досі відсутні. Внаслідок землетрусу в прибережних районах виникла загроза цунамі.

Пожежники, поліція та військові оперативно почали рятувальну операцію.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що армія Японії направила 1000 солдатів у зони стихійного лиха, щоб приєднатися до рятувальних робіт.

У Токійському університеті, який спеціалізується на стихійних лихах, відзначили, що люди були готові, оскільки в останні роки цей район часто страждає від землетрусів. У жителів були плани евакуації та запаси на випадок надзвичайних ситуацій.