ВООЗ схвалила вакцину проти COVID-19 виробника AstraZeneca/Oxford для екстреного застосування

15 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) дозволила вакцину проти COVID-19 спільного виробництва Великої Британії та Оксфордського університету AstraZeneca/Oxford для екстреного застосування.

Про це йдеться на сайті ВООЗ.

"Сьогодні ВООЗ ухвалила дві версії вакцини проти COVID-19 виробника AstraZeneca/Oxford для екстреного використання і дала "зелене світло" на використання цих вакцин в усьому світі в рамках COVAX", - йдеться у заяві організації.

Обидві версії вакцини виробляються на різних заводах, одна - в Південній Кореї, інша - в Індії.

Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ з імунізації (SAGE) розглянула дані щодо вакцини ще 8 лютого й рекомендувала застосовувати її людям від 18 років.

За процедурою включення препарату до списку ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях (EUL) експерти зазначили, що вакцина AstraZeneca/Oxford відповідає стандартам якості, безпеки та ефективності.

Окрім того, вони оцінювали здатність препарату витримати транспортування. Тепер її зможуть розповсюджувати по всьому світу в межах програми COVAX. 

У ВООЗ зазначили, що вакцина AstraZeneca/Oxford підходить для країн із низьким та середнім рівнем доходу завдяки простим вимогам до зберігання.