ЄБРР виділить кошти «Укрзалізниці» на електровози, а «Укрпошті» на модульні відділення

Європейський банк реконструкції та розвитку профінансує поповнення парку електровозів «Укрзалізниці» та розширення модульних відділень «Укрпошти».

Про це повідомив у Telegram-каналі голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Так, на закупівлю електровозів ЄБРР виділить 300 мільйонів євро під державні гарантії. Ще 190 млн доларів залучать у вигляді гранту від Світового банку. За ці кошти «Укрзалізниця» планує придбати 80 електровозів.

Водночас на відновлення поштової мережі в Україні банк спрямує 104 млн євро. Очікується, що це допоможе розгорнути мережу відділень контейнерного типу на постраждалих і деокупованих територіях. Перше таке модульне відділення «Укрпошта» встановила в Харківській області, повідомив голова компанії Ігор Смілянський.

Гетьманцев додав, що загалом банк, до складу засновників якого входять 73 держави, Європейський Союз та Європейський інвестиційний банк, профінансував проєкти в Україні на загальну суму майже 20 мільярдів євро, а сукупна вартість проєктів у державному секторі, що реалізуються зараз, перевищує 2,5 млрд євро.