Євросоюз розширив санкції за будівництво Керченського мосту

Європейська Рада запровадила санкції проти двох людей та чотирьох компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту з Росії до анексованого Криму. Рішення ухвалили 1 жовтня. Про це повідомляє пресслужба Європейської ради. 

Зазначається, що ці люди та організації були залучені до будівництва мосту і залізничних колій, а їхні дії підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. 

Так, до списку внесли Александра Ганова, генерального директора компанії «Гранд Сервис Экспресс», яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, та Леоніда Риженькіна, заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ «Стройгазмонтаж», який з 2015 року займався будівництвом моста через Керченську протоку, включаючи його залізничну частину.

Під санкції потрапили також 4 компанії: АО «Ленпромтранспроект» (м. Санкт-Петербург), АО «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск» (м. Алдан), Федеральне державне унітарне підприємство «Крымская железная дорога» (м. Сімферополь) та Кримська перша страхова компанія (м. Севастополь).

Санкції, які віднині застосовуються проти 177 осіб та 48 установ, включають заборону на подорожі та заморожування активів. Заборона на подорожі унеможливлює в’їзд або транзит через територію Європейського Союзу для персон, що включені до переліку, в той час як заморожування активів стосується фондів або економічних ресурсів таких осіб та установ, що внесені до списку. На додаток, громадянам та компаніям Євросоюзу заборонено надавати будь-які фінансові фонди у розпорядження таких персон.