Євросоюз введе санкції проти Лукашенка, якщо ситуація в Білорусі не стабілізується

Рада Європейського Союзу вкотре заявив про свою повну підтримку суверенітету і незалежності Білорусі та підкреслив про готовність ввести санкції проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, якщо ситуація в країні не покращиться.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Так, Рада рішуче засуджує насильство, що застосовується білоруською владою проти мирних демонстрантів, та закликає звільнити всіх примусово затриманих осіб, включаючи політичних в'язнів.

Крім того Рада нагадали, що Євросоюз ввів обмежувальні заходи проти 40 білоруських чиновників, причетних до фальсифікацій на президентських виборах і застосування насильства проти мирних протестів та вказав на готовність ЄС прийняти подальші обмежувальні заходи відносно інших організацій та високопоставлених посадових осіб Білорусі, в тому числі Олександра Лукашенко, якщо в країні нічого не зміниться.

Також в Євросоюзі заявили, що зменшать двостороннє співробітництво з білоруською владою на центральному рівні, збільшать свою підтримку білоруського народу і громадянського суспільства, а також змінять двосторонню фінансову допомогу.

Тому Рада Європейського Союзу закликала білоруську владу якнайшвидше до всебічного загальнонаціонального діалогу.