Збройні сили Німеччини передали українським військовим медичного обладнання на суму близько 130 тисяч євро

1 грудня Бундесвер передав гуманітарної допомоги Україні у вигляді обладнання і засобів особистого захисту від коронавірусу на сумму майже 130 тисяч євро.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Києві.

Зазначається, що сім європалет із гуманітарним вантажем було доставлено з Бланкенбурґа в горах Гарц до Києва.

«Я рада, що Німеччина і в цей важкий час твердо стоїть на боці України», - сказала послиня Анка Фельдгузен з нагоди сьогоднішньої передачі гуманітарної допомоги.

Загалом Бундесвер зараз передав Збройним силам України медичних матеріалів і обладнання на суму близько 130 тисяч євро.

«Особливо важливими є 20 мобільних апаратів штучної вентиляції легенів, які в критичних випадках можуть врятувати життя, а рятувальники можуть їх гнучко застосовувати в разі потреби. Серед предметів, що передаються в дар, є респіратори класу FFP 2, захисні окуляри, дезинфекційні засоби та захисні рукавички для щоденних потреб у госпіталі», - йдеться у повідомленні.

Збройні сили Німеччини – Бундесвер – надає гуманітарну допомогу Україні регулярно. Наприклад, з 2014 року 134 солдати Збройних сил України, поранені під час війни на сході України, пройшли лікування в п′яти німецьких військових госпіталях.

Ще одним із важливих аспектів підтримки української військової медицини полягає в поліпшенні її оснащення медичними приладами.

«У 2019 році Головному військовому клінічному госпіталю в Києві було передано діагностичну апаратуру вартістю 1,5 мільйона євро. У 2020 році сума допомоги, спрямована на придбання медичного обладнання, становить загалом навіть 3,1 мільйона євро», - додали у посольстві.