Розстріл військових на «Південмаші»: підозрюваний нацгвардієць Рябчук написав відмову від своїх свідчень

Нацгвардієць Артемій Рябчук, якого підозрюють у розстрілі військовослужбовців на заводі «Південмаш» у Дніпрі, відмовився від своїх свідчень. Раніше він у суді визнав свою провину.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передає Громадське.

Зазначається, що Рябчук надіслав слідчому заяву з відмовою від своїх попередніх свідчень. Водночас, як кажуть у ДБР, це не вплине на той масив доказів, яким володіє слідство. Досудове розслідування триває.

Адвокат нацгвардійця Ігор Степанов нещодавно подав заяви до ДБР та військової прокуратури з вимогою визнати Артемія Рябчука потерпілим у цій справі й відкрити кримінальне провадження для розслідування ситуації у військовій частині. Також він повідомив, що вже не є захисником Рябчука, у  підозрюваного буде інший адвокат.

Нагадаємо, 29 січня Кіровський районний суд Дніпра взяв під варту підозрюваного нацгвардійця Артемія Рябчука до 27 березня без можливості внесення застави. У суді він заявив, що повністю визнає свою провину.

Так, Рябчуку інкримінують розстріл військовослужбовців на дніпровському заводі «Південмаш» в ніч проти 27 січня, внаслідок якого загинули п'ятеро людей, ще п'ятеро отримали поранення, а також дезертирство, викрадення зброї. У разі доведення вини йому може загрожувати довічне позбавлення волі.