У Дніпрі нібито охоронці депутата Тищенка напали на добровольця Дмитра Павлова

У центрі Дніпра група чоловіків у камуфльованому одязі та балаклавах напала на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра Павлова (Сина), коли той гуляв з дитиною. У соціальних мережах пишуть, що до цього причетна охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався.

Факт нападу підтвердили у Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області.

У Telegram-каналах 20 червня опублікували відео, як група людей у формі оточила чоловіка у цивільному одязі та взяла його в кайданки. Тим часом один із чоловіків у формі обшукував сумку чоловіка в цивільному та нібито вдарив його.

У мережі пишуть, що чоловік у білій футболці з відео — дніпрянин Дмитро Павлов (Син), який воював у спецпідрозділі Kraken Головного управління розвідки Міністерства оборони, а люди у військовій формі — охорона народного депутата Миколи Тищенка. Зазначають, що між Павловим, який гуляв з дитиною в центрі міста, і Тищенком сталася словесна суперечка. На одному з відео поряд із чоловіком у цивільному справді стоїть людина, схожа на Тищенка.

У Національній поліції розповіли, що за цим фактом відкрито два кримінальні провадження: за ст. 125 та ст. 146 Кримінального кодексу України. Поліціянти встановлюють особи всіх учасників події.

Миколи Тищенка написав пост у Facebook, у якому підтвердив своє перебування у Дніпрі. За його словами, місто перетворилося «на центр шахрайства».

«Сьогодні [20 червня] ми спільно викрили одразу декілька адрес об’єднаного злочинного угруповання “Дев’ятки”. Це велика мережа ботоферм, понад сто адрес по всій Україні. Наразі вже встановлено більшу частину організаторів», — заявив нардеп.

Також Тищенко записав відео з Кельнського бульвару, неподалік від місця, де невідомі напали на Павлова. Останній рік депутат намагається боротися, як він каже, із шахрайськими кол-центрами по всій країні.

Згодом Тищенко заявив, що чоловік у білій футболці з відео нібито пов’язаний із шахрайською ботофермою у Дніпрі та намагався зірвати слідчі дії.

«Повідомляють, що саме ця людина входить до "силового блоку" в організованому злочинному угрупованні "Дев’ятка" у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії», — написав він.

Поліція також опублікувала повідомлення на своєму сайті. За даними правоохоронців, невідомі у камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловіку тілесних ушкоджень та незаконно утримували його. Водночас про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

У спецпідрозділі ГУР МО Kraken підтвердили, що чоловіком у цивільному, який зазнав тілесних ушкоджень внаслідок сутички в центрі Дніпра, є їхнім колишнім військовослужбовцем.