Влада Дніпра та Харкова вимагає від уряду відновити роботу громадського транспорту

Мери найбільших міст вимагають від влади дозволити роботу громадського транспорту у повноцінному режимі, бо після пом’якшення карантину людям нема чим їздити. Так, мер Дніпра Борис Філатов заявив про це у відеозверненні на YouTube-каналі.

Він наголосив, що місцева влада не може самостійно дозволити роботу громадського транспорту.

«Який сенс було дозволяти нам відкривати ринки, якщо туди не можуть приїхати усі, кому це потрібно, насамперед покупці? З цієї ж причини ми не можемо дозволити кататися на транспорті пенсіонерам, які стомилися сидіти вдома, запустити маршрутки до дачних селищ, відкрити дитсадки, скасувати масковий режим», — підкреслив міський голова.

Він закликав жителів не вимагати всього цього від нього, бо це не входить до компетенції місцевої влади.

«Єдине, що ми зараз можемо зробити з іншими мерами — це вимагати від уряду припинити займатися самообманом, запустити громадський транспорт з дотримання усіх протиепідемічних заходів», — сказав Філатов.

У мерії Харкова попередили, що після пом’якшення карантину у громадському транспорті та на зупинках утворюються скупчення людей, що може призвести до зростання захворюваності. Тому влада міста просить дозволити роботу метрополітену.

Заступниця мера Геннадія Кернеса Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що пом’якшення карантину «повинно супроводжуватися посиленням транспортних перевезень».

«Є вентиляція, дезінфекція, можливість дотримуватися відстань. Тому можна використовувати метрополітен так, щоб уникнути небажаних наслідків», - підкреслила заступниця міського голови.