На Харківщині під час тренувального польоту розбився з курсантами військовий літак

Поблизу міста Чугуїв на Харківщині на відстані близько 2 км до військового аеропорту розбився та загорівся літак Ан-26 з військовими льотчиками та курсантами на борту. Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

«Літак розбився при заході на посадку. Окрім екіпажу, на борту літака перебували курсанти Харківського університету Повітряних сил ЗС України. Є загиблі та травмовані. Інформація уточнюється», — йдеться в повідомленні.

Раніше про падіння літака повідомляли користувачі соцмереж.

Згодом у відомстві уточнили, що на борту було 28 людей, 7 членів екіпажа, а решта — курсанти. Вже підтверджено 22 загиблих, ще двоє важко поранені, чотирьох — шукають.

За даними Командування Повітряних сил, це навчальний літак, курсанти проходили планові університетські навчання, на борту могли бути курсанти 3, 4 та 5 курсів.

В Офісі президента заявили, що буде створена державна комісія, яка має з'ясувати всі обставини цієї катастрофи. Сам президент Володимир Зеленський зауважив, що 26 вересня їде на Харківщину.

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив у Facebook, що комісія для розслідування катастрофи вже створена, її очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Також до її складу увійшли головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.