У Харкові планували підірвати колишнього комбата Збройних сил — СБУ

Служба безпеки розповіла про попередження замаху на колишнього командира батальйону Збройних сил, яке готувалося у Харкові. Про це повідомив пресцентр СБУ.

У відомстві заявили, що російські спецслужби завербували харків’янина, який раніше проходив службу у Нацгвардії і був звільнений через «компрометуючі обставини», аби той убив колишнього комбата ЗСУ.

«Завдання харків’янин отримав під час короткотермінового виїзду до Росії. Подальші його дії російські куратори узгоджували через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода», — йдеться у повідомленні.

Як стверджує СБУ, російські спецслужби хотіли помститися комбату за успішні бойові операції проти так званих «ДНР» і «ЛНР».

«Харків’янин готувався вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій. Дії диверсанта створювали загрозу для життя багатьох мирних громадян», — розповіли у відомстві.

За даними спеціалістів, виявлена у затриманого вибухівка була потужністю у півкілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації.

«Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування, він був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей», — додали в СБУ.

За фактом підготовки замаху порушено кримінальну справу, затриманому готуються повідомити про підозру.