Чоловіка, який захопив відділення банку у центрі Києва, взяли під варту

Печерський суд взяв під варту на 2 місяці без права на заставу громадянина Узбекистана Сухроба Карімова, який 3 серпня погрожував підірвати відділення банку у бізнес-центрі «Леонардо». Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає Громадське.

Зазначається, що журналістів до суду не пускали через карантин.

4 серпня чоловіку повідомили про підозру за статтею про «терористичний акт, тобто погрозу вибухом, який створює небезпеку для життя людей з метою порушення громадської безпеки та привернення уваги громадськості до певних поглядів». У разі доведення вини йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Водночас, суд не обрав йому запобіжний захід 4 серпня, оскільки він громадянин Узбекистану і вимагав перекладу тексту підозри.

«Перекладач був йому наданий з моменту затримання, він супроводжував його під час всіх слідчих та процесуальних дій. Він сказав, що попри наявність перекладача не може самостійно готувати свій захист. Хоча йому були роз’яснено текст, його права, він підписав документ, хоча зазначив, що не згоден із ним», — сказала Максимець.

Нагадаємо, у Києві зранку 3 серпня чоловік прийшов у відділення банку в бізнес-центрі «Леонардо» і погрожував його підірвати. Зловмисника затримали, ніхто з інших людей не постраждав.