Мінкульт звернувся до правоохоронців через дрифт на Софійській площі: Alyona Alyona викликають на допит

Міністерство культури та інформаційної політики звернулось до правоохоронних органів через зйомку рекламного ролику на Софійській площі у Києві, під час якого через дрифт авто пошкодили покриття. 

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у Telegram-каналі.

Ситуацію з дрифтом на Софійській площі глава Мінкульту назвав «не просто невіглаством, а знущанням над історичним центром Києва».

«Повернення Софійській площі в первісний стан ㅡ це само собою. Має бути пряме, чітке фінансове покарання компанії, що влаштувала перегони, відповідальність чиновників, які мали цьому протистояти, та поліцейських, які мали це зупинити», ㅡ зазначив Ткаченко.

Він заявив, що зйомка реклами відбувалося без узгодження із заповідником «Софія Київська» та МКІП.

Також він підкреслив, що тепер міністерство буде ініціювати зміни до законодавства, щоб подібні заходи на історичних, заповідних територіях (зокрема, внесених у буферну зону ЮНЕСКО) погоджувалися з Мінкультом.

У свою чергу співачка Alyona Alyona, яка також брала участь у зйомці реклами, виклала в Instagram фото повістки про виклик на допит до Шевченківського райвідділку столичного управління Нацполіції. У документі зазначається, що її викликають як свідка.

Як раніше повідомлялося, у Київській міській прокуратурі повідомили, що відомості про дрифт на Софійській площі внесли до ЄРДР за ч. 2 ст. 296 КК України (Хуліганство, вчинене групою людей).

Нагадаємо, вранці 10 серпня на Софійській площі у Києві компанія Red Bull знімала рекламний ролик, під час якого авто дрифтували на великій швидкості. Київська влада заявила, що компанія не отримала дозволу на організацію і проведення зйомок.

Як зазначалося, в одній з автівок, які брали участь у зйомках, була українська реперка Alyona Alyona.

Правоохоронці підтвердили, що зйомка на Софійській площі відбувалася без дозволу, а представники компанії Red Bull не зверталися по нього. За попередніми підрахунками, орієнтовний розмір заподіяних збитків унаслідок пошкодження клінкерного покриття на площі становить приблизно 50 тисяч грн.