Постраждалі від вибуху будинку на Позняках у Києві нарешті отримують омріяне житло - нардепка

Усі 40 родин, помешкання яких зазнали руйнувань внаслідок вибуху у багатоповерховому будинку на столичних Позняках, незабаром отримають право власності на нові квартири.

Про це повідомила народна депутатка від партії «Слуга народа» Леся Забуранна, передає Офіс президента.

«Приємно констатувати, що напередодні новорічних свят Президент Володимир Зеленський укотре виконав свою обіцянку, продемонстрував гуманність та відповідальність, і всі 40 родин нарешті отримують омріяне житло. На сьогодні 24 постраждалі родини вже мають право власності на квартири. Ще 16 родин подали всі необхідні документи на оформлення права власності», – зазначила нардепка.

Забуранна наголосила, що йдеться про помешкання у двох ЖК  – «Кришталеві джерела» та «Лісова казка».

Водночас, за її словами, постає питання ремонту та облаштування отриманих квартир.

«Ми сподіваємося, що КМДА виконає свої обіцянки й надасть необхідну матеріальну допомогу для постраждалих родин для того, щоб вони могли зробити ремонти у своїх нових квартирах», – сказала народна депутатка.

Вона зауважила, що нові квартири щонайменше на 10% більші за площею, ніж ті, які були в будинку на Позняках.

Нагадаємо, вибух у багатоповерхівці на Позняках у Києві стався 21 червня 2020 року. Було пошкоджено 40 квартир. П'ятеро осіб загинули. Загалом у цих 40 квартирах було зареєстровано 125 мешканців.

У кінці червня 2020 року Зеленський вручив сертифікати на перші 12 нових квартир. У середині серпня нові оселі були знайдені й для решти постраждалих мешканців. Помешкання підбирали за принципом метражу, який люди втратили, та кількістю кімнат. Площа квартир – від 60 кв. м до 80 кв. м.