росіяни завдали удару по столиці України: знищено дві балістичні ракети

Сьогодні вранці, 25 березня, Сили протиповітряної оборони знищили дві балістичні ракети, якими росіяни атакували Київ.

Про це повідомив у Telegram-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

За його даними, близько 10:30 росіяни випустили по столиці балістичні ракети з окупованого Криму.

Цілі було знищено, тип ракет встановлюється.

Внаслідок ракетного удару по Києву, зафіксовано падіння уламків у Печерському районі. Там зруйнований нежитлова багатоповерхова будівля. Руйнація на площі приблизно 100 м кв. Без послідуючого горіння. 

У Солом’янському району пошкоджений багатоповерховий будинок. Інформація про потерпілих з’ясовується.

У Дніпровському районі також зафіксовано падіння уламків ракети. Інформація про місце падіння уточнюється. А у Дарницькому - уламки впали на приватний будинок у мікрорайоні Осокорки.. Там сталося загорання нежитлового приміщення.

У Голосіївському - уламки ракети виявили в лісосмузі.

На даний момент відомо про чотирьох постраждалих, з них одна 16-річна дівчинка. Інформація щодо загиблих не надходила.

Оновлено о 14:46. Стало відомо про 10 постраждалих людей у Печерському районі столиці, із них одна постраждала - у лікарні.

У Міністерстві культури й інформаційної політики повідомили, що у столиці пошкоджено частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. 

Зокрема, руйнувань зазнала центральна частина корпусу. У результаті повністю зруйновано спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Суттєвих пошкоджень також зазнали приміщення кафедр та авдиторії навчального закладу.  

Масштаби руйнувань оцінять найближчим часом, кажуть у Мінкульті. Згодом мають провести протиаварійні роботи на зруйнованих об’єктах.

У будівлі зазнав пошкоджень музей-конференцхол на першому поверсі, актовий зал, а також частково зруйновано підсобне приміщення.