У Києві посилюють карантин: увесь громадський транспорт працюватиме за спецперепустками

У Києві з понеділка, 5 квітня, запроваджуються більш суворі обмеження на 10 днів. 

Про це повідомив у Facebook міський голова Києва Віталій Кличко.

Так, з 5 квітня у столиці України закриваються усі школи та дитячі садочки.

Наземний транспорт та метро працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Керівники установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу, або, кому можливо, надати відпустку.

Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос чи доставку. Продуктові ярмарки припиняють роботу раніше - з 1 квітня.

Обмеження діятимуть, як мінімум, до 16 квітня.

«В нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня! Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків. Адже ми намагаємося врятувати вас, кияни! Зрозумійте це, будь ласка!» - наголосив Кличко.

Крім того, міський голова закликав правоохоронців контролювати дотримання проти-епідемічних правил установами, закладами та громадянами.

Нагадаємо, що за минулу добу, 30 березня, у Києві виявили 1 100 нових випадків коронавірусного захворювання. До лікарень потрапили 792 людини з підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19.

Наразі у столиці ліжка для коронавірусних хворих заповнені майже на 80%.