У Києві створять військове кладовище для почесних поховань захисників України

Депутати Київради схвалили рішення про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі Києва.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що таким чином міська влада Києва вирішила вшанувати подвиг загиблих військових та пам’ять про героїв.

«Тому ми схвалили рішення щодо створення в столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Йдеться про символічне в нашій історії місце — поряд з урочищем Бабин Яр», — сказав Кличко.

Міський голова повідомив, що Київ також надаватиме фінансову допомогу учасникам добровольчих формувань територіальної громади столиці, які виконують бойові завдання.

«Київ живе в умовах воєнного стану. І ми повинні забезпечувати заходи як для належної оборони столиці, так і для функціонування та виживання підприємств міста, для комфорту його мешканців. Ми повинні дбати про наших захисників», — наголосив Кличко.

Окрім того, місто запровадило заохочувальну відзнаку Київського міського голови для військових, які під час широкомасштабної агресії росії виявили мужність та патріотизм і своєю професійною або волонтерською діяльністю сприяли обороні столиці.