У Києві тимчасово скасували плату за паркування

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував затверджені Київською міською військовою адміністрацією тарифи на платне паркування у столиці. Рішення суду набрало чинності від учора, 21 лютого.

Про це повідомив у Facebook голова Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Йдеться про розпорядження КМВА від 7 листопада 2022 року №735 про встановлення тарифів 35 грн за годину на послуги з користування платними стоянками.

Таке рішення суд визнав незаконним.

«Чекаємо на дійсно нові та обґрунтовані тарифи від київської влади», — написав Хмельницький.

За його словами, у жовтні 2023 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету встановила, що ціни на паркування в Києві завищені.

Орган також визнав, що «Київтранспарксервіс», який розраховував ціну на послуги паркування, скористався своїм монопольним становищем під час формування вартості такої послуги, а КМВА таке рішення «легітимізувала». 

Так, після розгляду справи Тимчасова адмінкомісія АМКУ оштрафувала «Київтранспарксервіс» на 3,3 млн гривень.

Хмельницький зазначає, таке порушення з боку комунальників відбувається не вперше.

Раніше АМКУ встановив, що підприємство вимагало в переможців аукціонів сплатити додатковий платіж за право розміщення чи облаштування паркувальних майданчиків. У випадку відмови з них стягували штрафи.

У липні 2021 року Колегія АМКУ наклала на КП «Київтранспарксервіс» штраф у розмірі 2,6 млн гривень