У Києві відбулася смолоскипна хода до дня народження Степана Бандери

Сьогодні, 1 січня,, у столиці України відбулася смолоскипна хода, присвячена 113-ій річниці з дня народження керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Про це передає Громадське.

Як зазначається, хода розпочалася в парку імені Тараса Шевченка: від червоного корпусу Київського національного університету колона з декількох сотень людей рушила до Майдану Незалежності.

Учасники акції тримали у руках смолоскипи, червоно-чорні прапори та вигукували патріотичні гасла. На тлі лунала повстанська пісня «Батько наш — Бандера, Україна — мати». 

Біля будівлі Київської міської ради та КМДА деякі протестувальники почали обурюватися, що її вирішили підсвітити кольорами ЛГБТ-символіки.

«П'ять років поспіль на будівлі Київської міської ради висів банер зі Степаном Бандерою, а сьогодні цю будівлю підсвічують кольорами негідників і корупціонерів», — вигукнув один з учасників ходи.

Від Майдану Незалежності учасники акції вирушили до Офісу президента з вимогою надати статус Героя України Мирославу Симчичу — 98-річному сотнику Української повстанської армії, якого радянський режим тримав в ув'язненні упродовж 32 років.

Ініціаторами цієї вимоги виступили партії «Свобода» та «Правий сектор», а також організація «Суспільство майбутнього».

І хоча безпосередньо до будівлі ОП учасників акції правоохоронці не пропустили через розташування там новорічного ярмарку, на вулицю Банкову вони прийшли.

Там вони організували віче, під час якого спікер заходу зачитав молитву; також від учасників ходи можна було почути критику на адресу чинної влади. Завершили захід спільним виконанням гімну України.

Окрім Києва, пам'ять Степана Бандери вшанували і в інших містах України, зокрема Запоріжжі, Слов'янську та Хмельницькому.