У Києві відбувається акція протесту через запровадження касових апаратів для ФОП: мітингувальники перекрили рух транспорту

Сьогодні, 17 листопада, у центрі Києва на вулиці Грушевського розпочалася акція протесту підприємців малого бізнесу. Вони виступають проти запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що мітингувальники перекрили дорогу до Верховної Ради, авто проїхати не можуть.

Водночас окремі народні депутати безперешкодно проходять до парламенту через натовп. 

Люди тримають прапори України та білі прапори з написами «SaveФОП» і назвами міст.

Підприємці вимагають ухвалення законопроєктів №2644 і №2645, які пропонують скасувати закони 128-IX і 129-IX. Останні зобов’язують ФОПів мати касові апарати.

Так, сьогодні, 17 листопада, Рада може ухвалити рішення, яке дозволить працювати без касових апаратів до 2022 року. Напередодні це рішення підтримав профільний комітет. 

Нагадаємо, закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

Вони запроваджують обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.