У Києві заборонили продаж та запуск феєрверків на час війни

Київська влада ухвалила рішення про заборону продажу та запуску феєрверків у Києві на час воєнного стану.

Про це повідомив у Telegram-каналі міський голова Києва Віталій Кличко.

Так, на період дії воєнного стану на території України та 30 днів після його припинення чи скасування на території Києва буде заборонений продаж феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також запуск їх. 

Окрім того, міська влада Києва вирішила заборонити у столиці рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач.

Зазначимо, що ще у 2019 році Київська міська рада заборонила феєрверки та іншу піротехніку на період російської збройної агресії. А втім, на практиці люди не завжди дотримувалися цієї заборони.

«Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти. Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку. За це має бути відповідальність», — заявив Кличко.

Нагадаємо, голова столичної військової адміністрації Микола Жирнов також заборонив у Києві використання піротехнічних засобів та гучну музику. Він пояснив, що недотримання режиму тиші негативно впливає на психоемоційний стан киян в умовах широкомасштабної війни та очікування ракетних ударів.