У Києві затримали п’ятьох "кримінальних авторитетів"

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом "кримінальним авторитетам" за участь у злочинних сходках та ще одній - в організації незаконного переправляння через державний кордон.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що група осіб, аби переправляти військовозобов’язаних чоловіків через кордон забезпечувала виготовлення фальшивих документів – тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідок ТЦК та СП тощо.

Учасники цієї групи упродовж червня 2022-го – вересня 2023 років підшукали не менше 42 клієнтів, від яких отримали по 5 тисяч доларів. Проте згодом "замовники" зажадали повернення цих коштів через невиконання ними взятих на себе зобов’язань з виготовлення документів, у зв’язку з чим між членами злочинної групи з цього приводу виникли суперечності.

Для врегулювання ситуації учасники групи звернулися до кількох "кримінальних авторитетів", один з яких був залучений як "третейський суддя" та організували злочинні зібрання (сходки).

Правоохоронці зафіксували проведення у Києві трьох зібрань за участі "кримінальних авторитетів" та зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

Правоохоронці провели спецоперацію на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей та затримали п’ятьох "кримінальних авторитетів".

У ході обшуків було вилучено 70 тисяч доларів, 1 тисячу євро, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, 4 автомобілі тощо.