У «Київводфонді» влаштували обшуки через розкрадання 7 млн грн державних коштів

Печерська окружна прокуратура Києва спільно з управлінням Державної фіскальної служби влаштувала обшуки у приміщеннях спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд».

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Службовці підприємства перевіряють на причетність до розкрадання понад 7 мільйонів гривень. За ці кошти планували придбати товари для капітального ремонту бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих на території Києва.

Під час обшуків у службових приміщеннях «Київводфонду», а також за місцем проживання його директора правоохоронці вилучили первинну фінансово-господарську документацію.

Справу відкрили за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Найвища санкція передбачає позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.