В Києві після карантину запустять автоматичну систему фіксації порушень правил паркування - Кличко

Автоматична система фіксації порушень правил паркування розпочне працювати після послаблення суворих обмежень у столиці.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, передає пресслужба КМДА.

«Ви всі бачите, скільки автомобілів додалося за останні роки на вулицях столиці. Дорожня інфраструктура міста не була розрахована на такий трафік. Також ускладнюють рух і неправильно припарковані автівки», – сказав він.

За словами Кличка, сьогодні контроль за дотриманням правил паркування здійснює управління з паркування при Департаменті транспортної інфраструктури міста. Для інспекторів уже розробили спеціальну програму, що працюватиме на базі мобільних сервісів «Київ цифровий».

Також мер Києва зауважив, що програма зручна як для роботи інспекторів, так і для автовласників. Зокрема, у ній є інтерактивна карта парковок столиці, сервіси сплати за паркування та сплати штрафів за порушення його правил.

Втім, на час локдауну місто ухвалило рішення тимчасово зробити паркування в місті безкоштовним.

«Після послаблення обмежень автовласники зможуть оплачувати паркування через застосунок і не порушувати правила, залишаючи автівку безоплатно. А інспектори зможуть швидко і автоматично фіксувати виявлені порушення», – зазначив Кличко.

Крім того, задля комфорту водіїв місто розглядає варіанти збільшення кількості паркувальних майданчиків та оптимізації паркувального простору. Також у Києві планують збільшити штатну чисельність інспекторів з паркування, вдосконалити систему їх навчання і запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу.