В Одесі у контейнері з бананами виявили кокаїн на 10 млн доларів

В Одесі Служба безпеки викрила членів всесвітньовідомої злочинної організації з Італії «Ндрангета». Вони організували через Україну контрабанду наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Правоохоронці виявили 50 брикетів з кокаїном (майже 60 кг) в контейнері з бананами, який прибув з Еквадору в морський торговельний порт «Південний». Оперативники встановили, що злочинці мали намір переправити кокаїн контрабандою у країни Європейського Союзу.

Вартість цієї партії наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 10 млн доларів.

За результатами спільних заходів в Одесі затримали трьох осіб, громадян України, Румунії та Албанії, які організували поставку наркотиків.

Як зазначили у СБУ, за даними Інтерполу, затримані причетні до діяльності однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета».

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри за контрабанду наркотиків. 

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. За цей злочин стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.