По всій території України запроваджується на місяць режим надзвичайної ситуації

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів до 24 квітня 2020 року. Таке рішення прийняте сьогодні на засіданні Кабінету міністрів, передає урядовий портал.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно, всі карантинні обмеження також продовжені на 30 днів до 24 квітня.

Прем'єр наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Також уряд призначив заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Додатково до цього рішення уряд постановив:

  • належним чином облаштувати КПП у зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.