Бойовики на Донбасі за минулу добу чотири рази порушили «режим тиші»

Впродовж минулої доби, 30 листопада, у зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Російської Федерації та її найманці чотири рази порушили режим припинення вогню. Бойових втрат і поранень серед українських бійців немає.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Зокрема, бойовики застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю поблизу населених пунктів Водяне та Новотошківське.

Окрім того, режим припинення вогню порушили у районі Гнутового, залучивши на цій ділянці станковий протитанковий гранатомет.

Бойових втрат і поранень унаслідок провокаційних ворожих пострілів серед українських військових не було.

Ще одне порушення «тиші» задокументовано на Приазов’ї. По обіді поблизу населеного пункту Водяне зафіксовано проліт ворожого БПЛА типу «Квадро» із перетином лінії розмежування. Зосередженим вогнем зі стрілецької зброї українські військові збили безпілотник.

З початку «перемир'я» (27 липня) і до 19:30 29 листопада Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 2 756 порушень режиму тиші, зокрема 1 064 вибухи, 83 невизначені боєприпаси, що пролетіли, 33 спалахи дульного полум'я, 27 освітлювальних ракет і 1 549 черг та пострілів.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.