Міський голова Чернівців просить ввести в області надзвичайний стан

Мер Чернівців Олексій Каспрук звернувся до президента, прем’єр-міністра і секретаря Ради національної безпеки та оборони з проханням ввести на території області надзвичайний стан після того, як були виявлені нові випадки зараження коронавірусом COVID-19 в регіоні. Про це йдеться у його відеозверненні у Facebook.

За його словами, кількість хворих буде зростати і необхідно посилити заходи контролю над ситуацією, що дозволить зробити введення надзвичайного стану.

«Переконаний, що саме введення надзвичайного стану дозволить мобілізувати ресурси держави, регіональної влади, підприємств, установ і організацій на боротьбу з коронавірусом», — заявив Каспрук.

Нагадаємо, у Чернівецькій області за добу 20 березня зафіксували 10 нових випадків інфікування коронавірусом

Наразі в Україні офіційно підтверджено 41 випадок інфікування коронавірусом COVID-19: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (3), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (1), Тернопільській (1), Харківській (1, але жінка фізично перебуває на Київщині) областях і в Києві (3). Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій. Водночас один пацієнт з Чернівців одужав.