На Донбасі бойовики двічі відкривали вогонь у бік українських підрозділів

Впродовж минулої доби, 1 грудня, у зоні бойових дій на Донбасі бойовики двічі порушили режим припинення вогню. Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Так, вогневу активність бойовиків із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано неподалік населеного пункту Катеринівка. З автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік Попасної.

"Провокативні ворожі постріли не становили загрози для життя та здоров’я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали", - додали у штабі.

З початку «перемир'я» (27 липня) і до 19:30 30 листопада Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 2 764 порушення режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях (зокрема 1 070 вибухів, 85 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 33 спалахи дульного полум’я, 27 освітлювальних ракет, а також 1 549 черг і пострілів).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.