На Донбасі бойовики від початку доби порушили перемир'я 5 разів

Від початку поточної доби, 15 жовтня, у зоні бойових дій на Донбасі російські окупанти п'ять разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Так, ворог провокував українських захисників, використовуючи автоматичні станкові гранатомети, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки, а поблизу Причепилівки та Новотошківського - з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Упродовж минулої доби, 14 жовтня, у штабі зафіксували три порушення перемир'я бойовиками. На ділянках поблизу населених пунктів Водяне та Новомихайлівка противник вів вогонь зі стрілецької зброї. А поблизу Авдіївки зафіксовано поодинокі постріли з ручного протитанкового гранатомета і автоматичного станкового гранатомета.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Від початку перемир'я (27 липня) і до 19:30 13 жовтня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала загалом 1 620 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях (зокрема 398 вибухів, 17 невизначених боєприпасів, 7 спалахів дульного полум’я, 21 освітлювальну ракету, а також 1 177 черг та пострілів).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.