На Донбасі окупанти оголосили мобілізацію резервістів

На тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей російські найманці оголосили про військові сбори резервістів та техніки.

Про це повідомляють «Новости Донбаса»

Відповідний «указ» підписав ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін. 

Згідно з цим «документом», буде проведено «контрольне оповіщення з явкою громадян, які перебувають в запасі, і техніки підприємств на пункти попереднього збору громадян і техніки з 17 по 18 травня 2021 року».

Як стверджується в «указі», мета збору – «контроль наявності громадян, які перебувають в запасі і приписаних до військових частин, комплектування підрозділів мобілізаційного резерву».

Окремим пунктом «міністерству внутрішніх справ ДНР» доручено сприяти «в розшуку та  доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин».

Повідомляється, що терористичне угруповання так званої «ДНР» з 17 по 22 травня проведе навчання, в яких задіє незаконні збройні формування. Захід позиціонується як «перевірка ефективності спільних дій МНС, МВС, МДБ, міністерства охорони здоров'я і міністерства транспорту по вирішенню кризових ситуацій в разі можливих зовнішніх загроз з боку України». 

Про аналогічні навчаннях оголосило і терористичне угруповання так званої «ЛНР», які пройдуть спільно з так званою «ДНР».