На Донбасі троє українських військових підірвалися на вибухівці

У зоні бойових дій на Донбасі 26 вересня бойовики тричі порушили режим припинення вогню. Обійшлося без бойових поранень від обстрілів, водночас троє українських військовослужбовців підірвалися на вибухівці. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, вогневу активність бойовиків зі станкового автоматичного гранатомета зафіксували неподалік Новолуганського, зі стрілецької зброї — біля Верхньоторецького.

Також поблизу Авдіївки вночі бойовики здійснили поодинокі постріли зі стрілецької зброї та підствольного гранатомета. Бойових втрат і поранень унаслідок пострілів серед українських військових немає.

Водночас у районі Оріхового під час пересування в межах взводного опорного пункту троє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Вони отримали осколкові поранення різного ступеня важкості, їх доправили до лікарень.

Окрім того, військовослужбовці Збройних сил і рятувальники ДСНС ліквідували пожежу на ділянці розміром 5 гектарів неподалік населеного пункту Майорськ.

Від початку поточної доби, 27 вересня, режим припинення вогню бойовики порушили один раз. Постріли зі станкового автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета та підствольного гранатомета відмітили неподалік Опитного. Обійшлося без бойових втрат і поранень.

Від початку перемир'я (27 липня) і до 26 вересня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 1 337 порушення «тиші» Загалом було 232 вибухів, 9 невизначених боєприпасів, 13 освітлювальних ракет та 1 083 черги та постріли.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.