На Хмельниччині з 23 жовтня посилюють карантин

З 23 жовтня на Хмельниччині запроваджуються додаткові карантинні обмеження у зв’язку із підвищенням захворюваності на COVID-19. 

Про це повідомила пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

«Зараз область опинилася на порозі "червоної" зони, тому, щоб не допустити локдауну та зменшити темпи поширення COVID-19 серед мешканців області, необхідно визначитися із додатковими протиепідемічними заходами та активізувати вакцинальну кампанію», - йдеться у повідомленні.

Так, відповідно до рішення комісії ТЕБ та НС з 23 жовтня на Хмельниччині запроваджуються такі додаткові карантинні обмеження:

  • Продовольчі та непродовольчі ринки працюватимуть винятково за умов розрахунку: 1 людина на 10 квадратних метрів. У працівників має бути негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 або документ, що підтверджує вакцинацію хоча б однією дозою.
  • За таким же розрахунком мають працювати заклади торгівлі: кіоски, магазини, супермаркети, гіпермаркети. Відвідувачі мають дотримуватися соціальної дистанції не менш як у два метри. Працівники повинні мати негативні тести або COVID-сертифікати.
  • Для роботи перукарень, салонів краси, готелів та хостелів умови такі ж: негативний тест або COVID-сертифікат у працівників.
  • А ось у барах, ресторанах і кафе відповідні документи повинні мати також і відвідувачі.
  • Такі ж умови й для спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, закладів культури та кінотеатрів: працівники та відвідувачів повинні мати негативний тест або COVID-сертифікат.
  • Заклади харчування мають бути заповнені лише на 50%. За одним столиком можуть перебувати до чотирьох людей, дистанція між столами - два метри. Працювати можна з 06:00 до 23:00, за винятком адресного доставлення.