Окупанти обстріляли Херсонщину: є загиблі та поранені

Війська рф у ніч проти 6 липня обстріляли з артилерії обстріляли Бериславський район Херсонської області. Під завалами одного з приватних будинків знайшли тіла чоловіка та жінки.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, російська армія відкрила вогонь о 04:00.

Минулої доби, 5 липня, під російським вогнем та авіаударами опинилися Садове, Антонівка, Велетенське, Кізомис, Придніпровське, Микільське, Станіслав, Токарівка, Берислав, Хрещенівка, Львове, Тягинка, Червоне, Високе, Чарівне, Миколаївка, Томарине та місто Херсон.

Окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів області: пошкоджено 8 приватних будинків, зафіксовано влучання в об'єкт критичної інфраструктури та газопровід; пошкоджені господарська споруда, складське приміщення, гаражі, приватні автомобілі та машина «швидкої».

За даними поліції, через артилерійський обстріл Хрещенівки 32-річна місцева жителька зазнала мінно-вибухової травми, перелому ноги та поранення стегна. Її 35-річна односелиця від отриманих травм померла в лікарні.

У Станіславі внаслідок скидання вибухівки з дрона росіяни травмували 73-річного водія. У чоловіка контузія, мінно-вибухова та черепно-мозкова травми.

На допомогу постраждалому прибула бригада «швидкої», по якій росіяни також вдарили з безпілотника. Постраждала 34-річна фельдшерка, у неї контузія та черепно-мозкова травма, пошкоджено автомобіль медпрацівників.

В Одрадокам'янці з-під завалів будинку деблокували тіло 42-річного місцевого жителя, який загинув 4 липня внаслідок обстрілу села.

Окрім того, до лікарні по медичну допомогу звернулися 58-річний чоловік та 65-річна жінка з Антонівки, у яких діагностували контузії та уламкове поранення. Травм вони зазнали 4 липня внаслідок ворожих артилерійських обстрілів.