Ще чотири області України переходять у «червону» зону карантину

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 18 жовтня відправляє Запорізьку, Одеську, Донецьку та Дніпропетровську області до «червоної» зони карантину.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram-каналі.

«Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 18 жовтня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей.  Також застосувати на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей  обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 15 жовтня у «червоній» зоні опинилася Херсонщина. 

Нагадаємо, у «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників матимуть «зелений» COVID-сертифікат. Також зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос, салони краси за попереднім записом, фінансові установи, пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.

Також працюватимуть кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані проти коронавірусу.