У «Буковелі» закриють бари та ресторани через спалах COVID-19

На гірськолижному курорті «Буковель» закриють заклади громадського харчування та посилять заходи соціального дистанціювання через стрімке поширення коронавірусу в області.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Причиною різкого зростання кількості випадків інфікування коронавірусом на Прикарпатті назвали «тісне спілкування, недотримання маскового режиму і соціальної дистанції».

«Область лідирує за щоденними добовим приростом людей зі встановленим діагнозом коронавірусу. Найбільше таких хворих фіксують у місті Яремче, Надвірнянському, Богородчанському районах та обласному центрі. Саме тут протягом новорічних та різдвяних свят були найбільші скупчення людей», — підкреслив глава Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Влада домовилася з керівництвом «Буковелю», що для відвідувачів тепер мають бути закритими ресторани, бари та кафе. Також на гірськолижних трасах і підіймачах має бути створена спеціальна інфраструктура, яка забезпечить дотримання карантину туристами.

Окрім іншого, жителі готелів мають дотримуватися соціальної дистанції й суворого маскового режиму. Там їх мають «широко інформувати» про карантинні заходи.

Напередодні, 22 лютого, заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що погіршення ситуації з COVID-19 в Івано-Франківській області пов'язане з курортом «Буковель» та іноземними туристами.

За його словами, уряд очікував нову хвилю епідемії коронавірусу приблизно 5-10 лютого, однак вона почалася дещо пізніше.

«За підрахунками пана Ляшка (головного санлікаря України, ㅡ ред.), це дав саме Буковель та саме іноземні туристи. І далі це почало вже розходитись через місцеве населення», ㅡ сказав Тимошенко.

Також він додав, що наразі це питання координує також Офіс президента. Там очікують, що найближчим часом загострення епідемії може відбутись і в Закарпатській області.