У Хмельницькому в УПЦ МП забрали право на користування 13 земельними ділянками

Депутати Хмельницької міської ради 4 квітня вирішили забрати в Української православної церкви право на користування 13 земельними ділянками.

Про це повідомляє «Бабель».

На одній із цих ділянок розташований собор, у якому побили українського військового. Поки що це всі ділянки, які депутати міськради можуть забрати в УПЦ МП. Проте в Хмельницькому є більше будівель цієї церкви.

Також міські депутати закликали Верховну Раду заборонити діяльність УПЦ МП у Хмельницькому, а СБУ — перевірити всі собори УПЦ МП.

Також у Хмельницькому сьогодні, 4 квітня, відбувається засідання обласної ради. Тамтешні депутати хочуть закликати Київ розірвати договори оренди з УПЦ МП.

Нагадаємо, 2 квітня депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик заявив про побиття військового у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому. З опублікованого ним відео видно, як священник штовхає та б'є ногою чоловіка у військовій формі, після чого разом з іншими військовими виводить його з будівлі.

Також у Хмельницькому близько 500 людей зібралися на акцію під храмом. Там збирали підписи для його переходу до Православної церкви України. Ввечері 2 квітня у храмі вже відбулася перша молитва українською мовою.