У Львові з листопада у заклади харчування впускатимуть лише з COVID-сертифікатом

У Львові з 1 листопада у заклади громадського харчування впускатимуть лише з паспортом вакцинації проти коронавірусу або негативним ПЛР-тестом. Карантин посилили, бо ситуація із COVID-19 у місті не стабілізується.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий в етері «24 каналу».

 «Ми ухвалили внутрішнє рішення на Комісії з надзвичайних ситуацій, що з 1 листопада обов'язково треба буде показувати сертифікат вакцинації чи негативний ПЛР-тест, зокрема відвідувачам закладів громадського харчування», — наголосив Садовий.

Він підкреслив, що відповідальність лежить насамперед на власниках закладів і підприємств. За словами мера, наразі сертифікати вакцинації перевіряє поліція. Особливу увагу приділяють персоналу харчових закладів.

«Ми говоримо із власниками, щоб вони відповідально ставились до бізнесу. Щоб бажання наживи не домінувало, коли мовиться про здоров'я і безпеку… На нас чекають складні часи наступні кілька тижнів», — заявив Садовий.

Раніше Садовий наголошував, що якщо ситуація із захворюваністю у Львові не стабілізується, то з 1 листопада заклади харчування зможуть відвідувати лише вакциновані люди або з наявним ПЛР-тестом. І ситуація не стабілізувалася.

З 18 жовтня у Львові посилили карантин.