У пожежах на Луганщині загинули троє людей, ще троє постраждали - Венедіктова

У пожежах на Луганщині, які спалахнули 30 вересня, загинули троє людей, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Правоохоронці порушили кримінальні провадження. Про це заявила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова в Facebook

Вона зазначила, що серед загиблих — один лісник.

Вогнем пошкоджені кілька десятків будинків та громадських споруд. Вогонь оточив Сєвєродонецьк.

Венедіктова каже, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині порушили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Тривають невідкладні слідчі дії.

Наразі полум'ям охоплені понад 9300 гектарів. Зафіксовано 146 пожеж лісових масивів, трави та чагарників в Старобільському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. 82 пожежі ліквідовані. Через пориви вітру полум'я стрімко розповсюджується.

Триває гасіння вогню та евакуація населення. Загалом евакуйовано 95 людей.

До боротьби з пожежами залучили підрозділи рятувальників кількох областей: Луганщини, Донеччини, Харківщини, Дніпропетровщини та Полтавщини.

Нагадаємо, 30 вересня рятувальники повідомили, що на Луганщині одразу у трьох районах виникли масштабні пожежі, загорілася суха трава та лісова підстилка. Через сильний вітер вогонь швидко поширюється, почалась евакуація людей з найближчих населених пунктів. Гасіння пожежі ускладнює сильний вітер швидкістю понад 20 м/с з поривами.