Унаслідок обстрілів на Донбасі шестеро військових дістали поранення

У зоні бойових дій на Донбасі 12 липня бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок обстрілів п’ятеро українських військовослужбовців дістали поранення, ще один — бойове травмування. Постраждалих доправили до медичних закладів, де надали необхідну допомогу лікарів. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Під обстріли потрапили позиції військ біля Новотошківського, Кримського, Оріхового, Хутора Вільного, Луганського. Авдіївки, Опитного, Мар’їнки, Кам’янки, Водяного та Новоселівки Другої.

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Українські військові застосували штатне озброєння й відповіли на обстріли.

У штабі додали, що минулої доби бойовики зі сторони Спартака обстріляли житлові будинки в Авдіївці, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм та 120-ти мм міномети. Унаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі біля приватного будинку та ударною хвилею пошкодив вікна помешкання. Ще один боєприпас влучив в дах будинку. Він не розірвався, але це призвело до часткового пошкодження покрівлі будівлі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.