Уряд встановив режим надзвичайної ситуації у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

Уряд встановив режим надзвичайної ситуації у Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях через виявлені там випадки коронавірусної інфекції. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає пресслужба Кабміну.

Такі рішення ухвалили регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для запобігання поширенню в цих регіонах гострої респіраторної хвороби COVID-19.

При цьому будуть здійснюватися усі необхідні заходи для того, щоб лікарні були готові на реагування випадків коронавірусної інфекції, лікарі та медичний персонал мали необхідні засоби індивідуального захисту та обладнання. 

Надзвичайна ситуація - обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання на ній або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, спричинена катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією, що призвела (може призвести) до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості загиблих і постраждалих, завдання значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території чи об’єкті, провадження на ній господарської діяльності.

20 березня облдержадміністрація Дніпропетровщини оголосила надзвичайну ситуацію.