Україна скоротила виробництво цукру на 19%

У 2019 маркетинговому році українські виробники виготовили на 19% менше цукру, аніж роком раніше. Про це повідомляє Національна асоціація цукровиків України.

Загалом було виготовлено 1,48 мільйона тонн цукру. Його виробляли 33 цукрових заводи — на 9 менше, ніж раніше. На зменшення обсягів виробництва цукру вплинула менша кількість сировини (цукрових буряків).

«Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», — повідомила заступниця голови правління асоціації Руслана Яненко.

В асоціації зазначають, що останні 3 роки у світі спостерігався профіцит цукру. Він вплинув і на України, де почали засівати менші площі цукровими буряками.