ЗСУ за тиждень звільнили ще 4,8 кв. км на півдні та 2 кв. км на сході України

Упродовж минулого тижня, з 4 по 10 вересня, Сили оборони України звільнили ще 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку та 2 квадратні кілометри на Бахмутському напрямку.

Про це повідомила у Telegram-каналі заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

  • Схід

Наразі на Куп’янському напрямку тривають бої. Силами оборони успішно відбито атаки противника в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку війська росії продовжують перегрупування військ, без успіху проводять наступальні дії в районах Берестового Харківської області та Новоселівського, Новоєгорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку росіяни прагнуть зупинити наступ Сил оборони. Для цього без успіху намагаються прорвати українську оборону в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Богданівки Донецької області.

Тим часом українські війська просуваються та мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки. Витісняють там противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Так, за минулий тиждень на Бахмутському напрямку Сили оборони звільнили ще два квадратні кілометри території. Загалом довкола Бахмута вже звільнено 49 кілометрів квадратних.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти зосередили основні зусилля на веденні наступальних дій для встановлення повного контролю над Мар’їнкою та оточення Авдіївки Донецької області. Утім, Сили оборони не дають ворогу здійснити його плани. Війська росії без успіху наступали в районах населених пунктів Керамік, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Пречистівка Донецької області.  

В результаті штурмових дій Сили оборони зайняли частину Опитного та мають частковий успіх в районі Новомайорського. Однак у Міноборони наголошують, що «ситуація дуже мінлива». Тривають бої, і можлива зміна позицій і самої ситуації. 

  • Південь

На півдні тривають наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Українські військові мають успіх в напрямку південніше Роботиного та західніше Вербового.

За минулий тиждень Сили оборони звільнили 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку (це південь, включно з частиною Донецької області). Загалом же оперативно-стратегічне угруповання військ «Таврія» звільнило 256,5 квадратних кілометрів території.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська росії — в обороні. Окупанти продовжують обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.